Watersport

De rivier de Lot biedt alle mogelijkheden om te watersporten. Als je een eigen boot mee wilt nemen is dit mogelijk. La Croze heeft ruimte om af te meren en er is vlakbij een boothelling. Er zijn diverse plekken waar canoes te huur zijn en voor de liefhebbers zijn er SUP-borden waar je gratis gebruik van kunt maken  (in het hoogseizoen).

Op 5 minuten rijden ligt het mooie dorp Puy-L'Eveque. Hier vertrekken in de zomer dagelijks rondvaarttochten (bateaux gabares).

Genieten aan het water

Omdat La Croze langs de Lot rivier ligt, hoor je dagelijks het suizen van het water dat naast de sluis als een waterval naar beneden valt. Twee van de gites hebben hun terras direct aan het water. Het is een perfecte plek om even een middagdutje te doen of te genieten van het uitzicht.

Yoga en Pilates

Barbara, de gastvrouw van  La Croze is een ervaren Yoga en Pilates instructeur. Nadat ze over de hele wereld heeft les gegeven, heeft ze nu een eigen studio voor gasten van het domein. Van beginners to gevorderden, iedereen is welkom in haar lessen die ze als privé, semi-privé en in groepsformaat aanbiedt.

Domaine La Croze is ook uitermate geschikt voor Yoga en Pilates retreats.

Tennis

La Croze beschikt over een tennisbaan waarvan je gratis gebruik kunt maken. Er zijn tennisrackets en ballen aanwezig.

 

Fietsen en wandelen

De omgeving is ideaal om hard te lopen, te wandelen en te fietsen.

Er loopt onder andere een160 km lange route door de Lot, de zogenaamde Voies Vertes/Véloroutes. Deze worden duidelijk aangegeven en zijn voor alle niveaus. Een leuke optie is een route door de wijngaarden. Fietsen kunnen op aanvraag gehuurd worden.

Markten, vide greniers 

Frankrijk en ook zeker de Lot staan bekend om de vele weekmarkten. In de zomer zijn er ook Vide Greniers en Brocantes, gezellige rommel- en antiekmarkten waar typisch Franse tweedehands spullen worden verkocht. Een goed moment om op zoek te gaan naar leuke koopjes of iets om als souvenir mee naar huis te nemen!

Marchés gourmande

In de zomer worden er veel Marchés gourmandes (of nocturnes) georganiseerd. Op deze veelal avondmarkten zit je aan lange tafels gezellig tussen de locals te genieten van lekkernijen en wijnen uit de streek.

Golf

In de omgeving zijn er meerdere golfbanen. De dichtstbijzijnde is La Bouysset (9 holes).
Iets verder rijden zijn er onder andere:
Lolivarie, Saint-Germain de Belvès (18 holes)
Golf de la Forge, Siorac-en-Perigord (9 holes)
Villeneuve-sur-Lot Country and Golf club (18 holes)
Golf du Chateau les Merles, Mouleydier (9 holes)

 

Steden, kastelen en grotten, al het moois dat Frankrijk te bieden heeft

In de Lot maar ook in de nabijgelegen Dordogne bevinden zich veel kastelen en prehistorische grotten die allemaal een bezoek waard zijn.

Nabij Vire-sur-Lot De Lot zijn talloze mooie stadjes te vinden waaronder Puy-l’Evêque, Saint Cirq la Popie, Figeac, Cahors en de steden van de Dordogne vallei. Het zijn stuk voor stuk prachtige plekken om een dag door te brengen en te genieten van een drankje of een maaltijd op een terras.